Wisselingen binnen V.V. De Boereraod

Vastelaovendvereiniging de Boereraod

Op vrijdag 19 april 2024 vond de 69ste algemene jaarledenvergadering plaats. Tijdens deze vergadering werd er stilgestaan bij de diverse wisselingen binnen het Bestuur en de Raod & Damesgarde. Ron Nijs is tot 18 november 2023 maar liefst 11,5 jaar voorzitter geweest. De vereniging is zeer dankbaar voor zijn inzet en vereerd dat Ron is benoemd tot ere-voorzitter van V.V. De Boereraod. Ron zal samen met zijn echtgenote Silvia toetreden tot de Hiërboere.

Sjraar & Jeanne Hoeben hebben naar maar liefst 17 jaar aangegeven het beschermheerschap van V.V. De Boereraod neer te leggen. Zij zijn van van mening dat het tijd is voor vernieuwing en verjonging. Namens de gehele vereniging willen wij hun hartelijk danken voor alles wat ze in al die jaren, maar ook voorgaande jaren voor de vereniging betekend hebben! Het doet ons deugd om via deze weg te vermelden dat we ook opvolging hebben kunnen vinden voor het beschermheerschap en wel in René & Jolanda Coolen. René en Jolanda zullen  dit op geheel eigen wijze gaan vormgeven en invullen.

Binnen het Bestuur hebben Steffie Schell en Teddo Peulen zich herkiesbaar gesteld. Teddo is nog voor 1 jaar gekozen en Steffie wederom voor een termijn van 3 jaar. Roy Ekart en Rob Heijnen hebben zich beiden verkiesbaar gesteld en zijn beiden door de vergadering in het Bestuur gekozen. Roy Ekart zal vanaf heden de rol van voorzitter vervullen, waar Rob Heijnen de rol van secretaris gaat vervullen. Beiden nieuwe  Bestuursleden stellen zich hieronder uitgebreid voor.

Bij de Raod & Damesgarde hebben we afscheid genomen van Mark van Hees, René & Jolanda Coolen en Ron & Silvia Nijs. Nieuw binnen de Raod & Damesgarde zijn: Koen Brouwer & Marsha Janssen en Ruud Janssen & Renate Brakels.

 

Voorstellen Nieuwe Voorzitter V.V. De Boereraod

“Een nieuw hoofdstuk, eenzelfde trots! Met elke bladzijde die we omslaan, koesteren we de rijke geschiedenis van onze Boereraod. Maar tegelijkertijd omarmen we de uitdagingen van het heden en de kansen van de toekomst. Met vastberadenheid en vertrouwen trekken we samen op, in de wetenschap dat ons pad bezaaid zal zijn met hoogtepunten die ons binden en versterken. Op naar een Boereraod vol memorabele momenten, waarin we samen groeien, stralen en ons blijven verenigen als één trotse gemeenschap!”

Vrijdag 19 april jl. ben ik door de leden in de algemene ledenvergadering gekozen in het Bestuur en zal ik de rol van voorzitter op mij nemen. Met een grote glimlach wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Mijn naam is Roy Ekart, 40 jaar jong en al 24 jaar samen met mijn partner Jerney Bos, twee fantastische kids namelijk Vajen en Mekx. Het is echt een hele eer om de functie van voorzitter op mij te nemen, ook al lijkt het misschien een beetje spannend om de voorzittershamer over te nemen van zo’n doorgewinterde bestuurder als Ron Nijs. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan neerzetten!

Verbinding, duidelijkheid en lekker aanpakken, daar geloof ik in. Voor mij zijn korte lijntjes gewoon de beste weg; ik hou van directe communicatie en eerlijkheid. En onthoud: bij mij is het glas altijd halfvol, nooit halfleeg!

Sinds 2018 maak ik deel uit van deze waanzinnige vereniging. Het jaar waarin ik samen met Jerney zelf de eer heb gehad om Boerebróedspaar te zijn samen met onze geweldige Getuuge Jamie Bos en Tom Wetzels. Die ervaring heeft ons echt laten voelen hoe bijzonder het is om deel uit te maken van deze grote Boereraodfamilie. Bij ons is het meer dan alleen maar feestvieren tijdens de Vastelaovend; we zijn een hechte groep waarin iedereen zich thuis voelt en waar we altijd voor elkaar klaarstaan, in goede én minder goede tijden. Dat weten we uit eigen ervaring en het maakt me ontzettend trots om nu als voorzitter een rol te mogen spelen in het verder versterken van die banden.

Ik zie volop uitdagingen, maar vooral ook kansen in het enthousiasmeren en betrekken van nieuwe leden. Gelukkig zijn we al goed op weg naar een nog hechtere en groeiende gemeenschap binnen V.V. De Boereraod en ik kan niet wachten om die positieve vibe voort te zetten.

Laten we samen bouwen aan een toekomst vol joeks, lol en plezeer, en natuurlijk ook succes voor onze vereniging. Met jullie steun en inzet ben ik er helemaal van overtuigd dat we fantastische dingen kunnen bereiken.

Joeksige groetjes,

Roy Ekart, Voorzitter V.V. De Boereraod van de Hei

 

Voorstellen nieuwe Secretaris V.V. De Boereraod

“Als nieuwe secretaris ben ik ontzettend trots en enthousiast om deze uitdaging aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om mijn energie, toewijding en organisatorisch vermogen in te zetten voor het bevorderen van onze gemeenschap. Samen met de overige leden van De Boereraod wil ik een positieve inbreng hebben en bijdragen aan het versterken van onze tradities en het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid van de mensen van Tegelen, Steyl en op de Hei. Laten we samen bouwen aan een toekomst waar we trots op kunnen zijn!”

Vrijdag 19 april jl. ben ik door de leden in de algemene jaarledenvergadering gekozen in het Bestuur en zal ik de rol van secretaris op mij nemen. Ik ben Rob Heijnen, 42 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Lomm, maar woon al een kleine twintig jaar op de Hei samen met mijn vrouw Myra. We hebben twee prachtige dochters; Tess en Eva. Beide dames zijn actieve leden van de Dansgroepen en Tess sluit zich komend Vastelaovendseizoen ook nog aan bij de Jeugraod. Samen met Myra zit ik natuurlijk ook in de Raod en Damesgarde.

De organisatie van De Boereraod staat als een huis en ik kom in een gespreid bedje terecht, als ik zie hoe mijn voorganger Rob Gielen alles voor elkaar had. Gelukkig maakt Rob nog deel uit van het Bestuur en kan ik op hem terugvallen als er zaken zijn die nog niet bij mij bekend zijn.

Ik zal mij inzetten voor open en transparante communicatie binnen De Boereraod en met de bredere gemeenschap van Tegelen. Ook geloof ik sterk in de kracht van samenwerking en open communicatie. Ik zal actief samenwerken met de overige S.T.V.-verenigingen en andere belanghebbenden om krachten te bundelen en gezamenlijke doelen te bereiken die de belangen van onze gemeenschap dienen. Verder zal ik mij inzetten voor het vergroten van de betrokkenheid van de gemeenschap bij De Boereraod en het aantrekken van nieuwe leden, met name voor de Raod en Damesgarde en de diverse commissies.

Als secretaris van De Boereraod in Tegelen ben ik vastbesloten om een positieve inbreng te hebben en de belangen van onze gemeenschap te behartigen. Met een focus op transparantie, samenwerking en betrokkenheid, zal ik mij inzetten voor het versterken van onze tradities, het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid en het stimuleren van positieve veranderingen die ons allen ten goede komen.

Wat mij drijft, is de lol en plezier die we samen hebben met de Vastelaovend in Tegelen. Als (niet-)leden naar een leuk georganiseerd evenement van De Boereraod komen, haal ik daar veel voldoening uit.

Met joeksige groet,

Rob Heijnen, Secretaris V.V. De Boereraod van de Hei