In memoriam: Leny Knops

Vastelaovendvereiniging de Boereraod

In memoriam: Leny Knops

Op zondag 30 juli jl. ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Leny Knops op 92-jarige leeftijd is overleden.

Leny werd lid van De Boereraod op 1 april 1964. Voor Leny lag destijds een speciale rol weggelegd binnen De Boereraod. Ze was in 1966 namelijk Bróedsmaedje bij het Boerebróedspaar Liesbeth en Sjeng Huijs-Baxs. Leny was een echt Heiers maedje van de St. Annastraat die genoot van de Vastelaovend met onze vereniging, maar zeker ook met familie, vrienden en buurtgenoten.

In de beginjaren vierde zij dit heel actief en sloeg ze vrijwel geen activiteit over. Toen Leny ouder werd, werd de Vastelaovend meer vanaf de zijlijn gevolgd, maar bleef zeker de interesse in het wel en wee van haar Boereraod. Zo heeft Leny jaar in, jaar uit met veel plezier, omringd met haar familie, vanuit haar huis aan de Doolhofstraat ônger ôppe Hei de Boerenoptocht bekeken en dit deed haar altijd veel plezier. Zo was ze erg trots toen haar nichtje Marlie van Eijk-Peelen met haar man Peter in 2000 het Boerebróedspaar mocht zijn van De Boereraod. Ook haar zus Annie was heel betrokken bij De Boereraod, omdat ze jarenlang de kleding voor onze Dansgroepen heeft gemaakt.

Bij de familie Knops werd Vastelaovend dus met een hoofdletter V geschreven. Helaas werd het de laatste jaren steeds moeilijker voor Leny om ook vanaf de zijlijn de Vastelaovend en De Boereraod te blijven volgen. Leny heeft de laatste vier jaar van haar leven in verzorgingshuis St. Julia mogen wonen waar ze liefdevol werd verzorgd. Leny, rust zacht en bedankt voor de afgelopen 59 jaar trouwe steun en belangstelling voor De Boereraod!

Wij wensen haar zussen Annie en Tiny, schoonbroer Jan, neven, nichten en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens de Raod & Damesgarde, Hiërboere en leden van V.V. De Boereraod,

het Bestuur